PERCAKAPAN JIN TENTANG KENABIAN NABI MUHAMMAD SAW

kampus samudra ilmu hikmah

Abu Muhammad daripada Sabah al-Mazni daripada al-Harith bin al-Hasirah daripada al-Asbagh bin Nabatah sesungguhnya beliau berkata: Kami berada bersama-sama Amir al-Mukminin Ali bin Abu Talib a.s pada hari Jumaat di Masjid selepas solat Asar. Tiba-tiba datang seorang lelaki yang tinggi, kelihatan seperti seorang Badwi. Lalu memberi salam kepadanya.

Ali a.s berkata kepadanya: Apakah yang dilakukan oleh Jin sahabat anda yang datang kepada anda? Lelaki itu berkata: Sesungguhnya dia masih mendatangiku sehingga aku berdiri di hadapan anda wahai Amir al-Mukminin. Ali a.s berkata: Dia (jin) telah menceritakan kepada aku tentang kaumnya. Maka lelaki itupun pun duduk dan kami telah mendengar katan-katanya. Dia berkata: Sesungguhnya aku tinggal di Yaman sebelum Allah mengutus Nabinya s.a.w. Tiba-tiba seorang Jin telah datang kepada aku pada pertengahan malam. Lalu dia menendang aku dengan kakinya dan berkata: Duduk, maka aku pun duduk di dalam keadaan ketakutan. Jin itu berkata: Dengarlah. Aku berkata: Apakah yang akan aku dengar? Dia berkata:

Aku telah menjadi hairan kepada jin dan kesamarannya
Dinaiki oleh unta cantik pakaiannya
Datang ke Makkah mencari petunjuk
Jin yang bersih tidak sama dengan yang kotornya
Datanglah kepada yang terpilih daripada Bani Hasyim
Lontarlah dengan dua mata anda kepada ketuanya
Lelaki itu berkata: Demi Allah, Jin itu menceritakan kepada aku sesuatu tentang anak lelaki Hasyim. Aku berharap agar dia menerangkannya kepada aku. Sesungguhnya aku telah menghabiskan malam aku di dalam keadaan dukacita. Tiba-tiba Jin itu datang lagi kepada aku pada pertengahan malam ketika aku sedang duduk. Lalu dia menendang aku dengan kakinya dan berkata: Duduklah. Maka aku pun duduk di dalam ketakutan. Jin itu berkata: Dengarlah. Aku berkata: Apakah yang akan aku dengar? Dia berkata:

Aku telah menjadi hairan dengan jin dan berita-berita
Dinaiki oleh unta cantik warna dengan pakaian
kelengkapannya
Datang ke Makkah mencari petunjuk
Jin mukmin tidak sama dengan jin kafirnya
Datanglah kepada yang terpilih daripada Bani Hasyim
Di antara bukit-bukit dan batu-batunya
Aku berkata: Dia telah bercakap sesuatu tentang Bani Hasyim dan aku berharap dia dapat menerangkannya kepada aku. Aku menghabiskan malam aku di dalam keadaan dukacita. Tiba-tiba dia datang lagi kepada aku pada pertengahan malam dan aku duduk. Lalu dia menendang aku dengan kakinya dan berkata: Duduklah. Maka aku pun duduk di dalam ketakutan. Dia berkata: Dengarlah. Maka aku berkata: Apakah yang akan aku dengar? Dia berkata:

Aku telah menjadi hairan dengan jin dan fikirannya
Dinaiki oleh unta cantik warna dengan
bonggolnya
Datang ke Makkah mencari petunjuk
Tidak sama jin yang benar dengan pembohongnya
Datanglah kepada yang terpilih daripada Bani
Hasyim
Ahmad adalah sebaik-baik tuannya
Aku berkata: Demi Tuhan, aku telah faham. Maka di manakah beliau? Jin berkata: Beliau telah lahir di Makkah sedang menyeru kepada syahadah tiada tuhan melainkan Allah dan sesungguhnya Muhammad adalah pesuruh Allah. Maka unta akupun memulakan perjalanannya pada waktu pagi menuju ke arah Makkah.

Orang yang pertama aku jumpa ketika aku memasuki Makkah adalah Abu Sufyan- beliau adalah seorang syeikh yang sesat- Aku telah memberi salam kepadanya dan bertanya tentang Bani Hasyim. Maka Abu Sufyan berkata: Mereka hidup mewah melainkan anak yatim Abu Talib telah merosakkan agama kami. Aku bertanya: Apakah namanya? Muhammad atau Ahmad. Aku berkata: Di manakah beliau? Abu Sufyan berkata: Beliau telah berkahwin dengan Khadijah binti Khuwailid dan tinggal bersama-samanya. Kemudian aku menaiki unta aku sehingga aku berakhir ke pintu rumahnya.

Maka aku pun mengikat unta aku kemudian aku mengetukkan pintunya. Khadijah bertanya kepada aku: Siapakah ini? Aku berkata: Aku mahu Muhammad. Khadijah berkata: Pergilah anda kepada pekerjaan anda. Anda tidak Mahu Muhammad berehat di bayang rumahnya. Kamu mengusir dan mengepungnya. Pergilah kepada pekerjaan anda. Aku berkata: Rahima-ki l-Lah- Aku adalah seorang lelaki datang dari Yaman. Mudah-mudahan Allah melimpahkan kurniaan-Nya ke atas aku dengan Muhammad dan janganlah anda menghalang aku berjumpa dengannya. Maka aku telah mendengar beliau berkata: Wahai Khadijah, bukalah pintu itu. Lalu Khadijah membukanya. Maka aku memasukinya. Aku melihat cahaya di mukanya. Kemudian aku berpusing di belakangnya. Maka ia tertulis : Aku adalah nabi yang terakhir” di sebelah bahu kanannya. Maka aku pun mengucupnya. Kemudian aku telah berdiri di hadapannya dan aku berkata:

Jin mendatangi aku selepas ketenangan dan
ketiduran
Tidak mungkin apa yang aku telah membacanya
pembohong
Tiga malam kata-katanya setiap malam
Telah datang kepada anda rasul daripada Lu’i bin
Ghalib
Aku telah menunggang unta yang kuat antara bumi
yang jauh
Kami telah percaya wahyu Engkau, wahai Yang Maha
Kuasa
Walaupun menghadapi berbagai-bagai kesulitan
Aku naik saksi tiada tuhan selain daripada-Nya
Sesungguhnya andalah diperintahkan ke atas setiap
yang ghaib
Sesungguhnya anda adalah rasul mursal sebagai
wasilah
Kepada Allah wahai anak lelaki yang paling mulia
Jadilah aku sebagai pemberi syafaat di hari yang
tiada syafaat
Kepada Allah tanpa memerlukan Sawad bin Qarib.
Nama lelaki itu adalah Sawad bin Qarib. Maka aku pun kembali dan demi Tuhan, telah beriman kepadanya s.a.w. Kemudian dia menyertai perang di Siffin bersama-sama Amir al-Mukminin a.s dan mati syahid .

Latest articles

Related articles

18 Comments

 1. Lawas nah kada kamari, ana jadi kangen sama dangsanak DeadMan KSIH, sampai terbawa mimpi…hehehe

  SALAM PANJENENGAN MONGGO

 2. ASMA RAJA CAHAYA

  Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

  SALAM PENYEJUK IMAN

  Perbedaan asma ini denga ASR maupun RDR adalah asma ini bukan untuk kekebalan tapi lebih dominan kepada mahabbah sehingga pengamalnya,orang sekitarnya maupun alam sekelilingnya akan menimbulkan welas asih.
  Pengamal asma ini tidak akan pernah berselisih dengan orang lain,di zalimi maupun menzalimi,mempunyai kecerdasan karena hati dan pikirannya selalu di terangi oleh cahaya Ilahi,bila diamalkan oleh seorang wanita yang belum punya pasangan tidak akan lewat 100 hari dia akan menemukan idaman hatinya.
  Melancarkan rezki,membuka aura keberuntungan DLL.

  Asmanya sebagai berikut :

  INNA QUWWATA QUWWATIKA NURUN ALAA NURUN,NURULLAH,SIRULLAHI,NUR ALLAH,NUR MUHAMMAD.
  KUN DZAT KUN ILLALLAH.

  Cara penyatuan,lakukan pada hari jumat,yaitu ketikan pulang dari salat jumat maka langsung temui ibu anda,minta maaf atas segalah dosa.Usahakan agar ibu anda bisa meneteskan air matanya lalu cucilah ke dua kakinya dengar air bersih.
  Nah,air inilah yang akan menjadi media penyelarasan asma ini,lalu bacakan asma tadi 999x pada malam harinya sesudah salat isyah.
  Air tadi minum sebagian,cuci muka sebagian dan sisahkan sebagian untuk di campurkan pada air mandi besok,lalu tidurlah.
  Kalau untuk air tadi yang di campur pada air mandi lakukan sebelum salat subuh jadi lakukan mandi fajar(maaf bukan setelah salat subuh)

  Merawat serta aplikasi umumnya,yaitu : baca 3x sambil tahan nafas pada air segayun ketika mengahiri mandi,baca 3x tahan nafas ketika bercermin,baca 33 tampa tahan nafas sesudah salat subuh.
  Aplikasi khususnya berlanjut di komentar.

  Kalau tawassulnya saat penyatuan adalah tawassul umum dan ketika itu untuk orang tua maka baca fatihanya 33x.

  Bila yang sudah tidak ada lagi orang tuanya,maka media penyatuannya adalah air hujan yang di tadah langsung dari langit dan zikir penyatuannya dilalukan 3 malam berturut-turut baru air tadi bisa untuk minum,cuci muka dan mandi.

  Salam penyejuk iman dari ArwanK

 3. Untuk kerezkian aplikasi umum di atas sudah mencangkup mas begitupun untuk pengasihan.
  Daya pengasihan asma di atas yaitu bekerja secara halus dan bila sudah meresap akan bersifat permanent.
  Jadi asma di atas tidak bisa di jadikan pelet.

  • Jadi intinya bila sudah mengikuti tatacara di atas atau aplikasi umumnya otomatis dalam hal kerezkian akan ada perubahan begitupun dalam pergaulan akan di mudahkan dalam menemukan pasangan.
   Bila sudah menemukan pasangan yg cocok menurut hati nurani anda maka untuk meningkatkan powernya bacalah 3x pada air untuk cuci muka setiap mau bertemu si dia

 4. Untuk anti katarak,rabun dan ketajaman penglihatan,caranya ketika bangun pagi sebelum cuci muka maka pertemukan ke dua ujung jari manis anda lalu baca asmanya 3x pake tahan nafas lalu jilat jari manis tadi lalu hembuskan nafas ke arahnya,kemudian sapukan ke ke dua kelopak mata anda,jari manis kanan untuk mata kanan,kiri untuk mata kiri.

 5. Untuk kecerdasan dan penerang hati anak,baca 3x tahan nafas,hembuskan ke ubun-ubunnya saat ia sedang tertidur.
  Lakukan minimal 1 minggu berturut-turut atau tiupkan kemulutnya.

 6. Dimaharkan Terjemahan Kitab Al Ajnas

  Kitab kuno yg sudah langka berusia sekitar 5000 tahun sejak zaman Nabi Sulaiman yg disusun oleh wazirnya Ashif bin barkhiya.Sudah kami terjemahkan dalam bahasa indonesia isi 244 halaman dan tidak dijual di toko manapun.berikut kutipan sebagian daftar isinya:

  1.hancurkan / jatuhkan kapal laut
  2.berkawan dengan bangsa jin
  3. Dijaga kemanapun kita pergi dan di bantu
  4.utk.penjagaan dr perampok di jalan atau dirumah
  5. 20 nama allah klo kita baca turun malaikat yg dtangan mreka pedang bercahaya
  6. Allah mengajarkan nabi musa beberapa nama malaikatnya
  7.7 nama allah mengajarkn malaikat mikail dan bertasbih ama malaikat lainnya
  8.malaikat ini akan turun dgn pedang cahaya membantu kita
  9. 7 nama allah ajarkan utk malaikat izrail untuk mengambil arwah orang
  10. Beberapa asma yg dipakai nabi adam lalu di ampuni allah
  11.malaikat rahmat katanya nama/asma ini ada di kening malaikat israfil
  12. Nama ini di tulis di kening malaikatjibrillalu nabi isa suka bicara pakai nama2 ini jika ada tugas
  13. Nama2/asma2 malaikat kalau datang langit dan bumi bergetar hebat
  14.allah ciptakan malaikat sradkat yg sangat besar
  15. 10 malaikat langit
  16. Jin perempuan
  17 mahabah pelet dgn nama2x khodam
  18.mendatangkan uang dinar dgn 5 khodam
  19. cara mendapatkan ilham
  20. Mendatangkan petir / hujan
  21. mendatangkan orang yang kita harapin
  22. membuat bermimpi
  23.membuat orang sakit (santet)
  24.membuat wanita mengikuti kemanapun kita pergi
  25.teleportasi/melipat bumi
  26. Untuk bertemu dg orang yg kita harapkan dgn 10 nama/asma malaikat
  27.pembungkaman dg nama malaikat ini hanya sebagian saja masih banyak lagi.

  Minat:

  sms/tlp/WA: 082331283986
  FB : ricky paku alam
  NB:
  *Untuk melihat kitabnya, bisa dilihat di akun fesbuk saya,

  • * SYAHADAT NUR MUHAMMAD *
   ilmu rahasia membangunkan nur muhammad di batang tubuh.
   Manfaat dan kegunaannya yaitu :
   membangkitkan inti cell ghaib dalam tubuh, membuka simpul atau jalur kerezekian, mahabbah, ketenangan diri, kecerdasan, khusuk dalam beribadah, menghilangkan sial atau apes (menghilangkan sengkolo di badan), membuka aura keberuntungan/ hoki dan lain lain.
   Jika berminat untuk mengambil ijazah syahadat nur muhammadnya hubungi saya di nomor 082274820840
   akan saya tambahkan bonus shalawat qulhu gaib beserta doa penyelarasan energinya

 7. *ILMU LANGKAH PEMIKAT KEJANTANAN*

  manfaat dan kegunaan ilmu pemikat kejantanan yaitu untuk membuat istri kita merasakan kenikmatan yang luar biasa pada saat berhubungan badan, serat ilmu ini membuat pengamalnya tidak perlu lagi mencemaskan alat kelaminnya kecil atau besar dan lemah atau kuat. Bagaimana pun ukuran alat kelamin sipengamal insya allah pasangan/ istri pengamal akan merasakan kenikmatan yg luar biasa.
  Jika berminat memiliki ilmunya hubungi saya di nomor ini 082274820840

 8. * AMALAN SYAHADAT PENARIK REZEKI *
  sarana penarik rezeki yang halal tanpa pesugihan warisan para waliyullah.
  Inilah petikan ayat dari SYAHADAT PENARIK REZEKI tsb : “ASY-HADU ANNA RIZQI FI YADIKA,FA’-THINI RIZQI….,” dst.
  mohon maaf ayatnya tidak lengkap. Bisa minta kepada saya ayat lengkapnya.
  – manfaat dan kegunaan ” SYAHADAT PENARIK REZEKI ” yaitu :
  ¤ untuk menarik rezeki
  ¤ mempermudah masalah uang
  ¤ juga untuk memperlancar hutang piutang
  ¤ serta memperlancar bisnis
  * atau memperlancar berdagang.
  jika berminat untuk memiliki amalan syahadat penarik rezeki bisa menghubungi saya di nomor 082274820840

 9. * ILMU PUKAU PENGASIHAN TINGKAT TINGGI MELALUI TATAPAN MATA *
  dengan ilmu ini tatapan mata anda akan sangat kuat memikat menembus fikiran dan perasaan serta memiliki kharismatik/ innerbeauty yang mempesona terhadap orang2 di sekeliling anda.
  Reaksi yang dirasakan setelah memegang ilmu pukau mata yaitu :
  1. Mudah di dekati lawan jenis.
  2. Mudah dipercaya oleh orang lain.
  3. Disenangi oleh banyak teman, atasan dan rekan kerja.
  4. Disenangi sekaligus disegani oleh bawahan.
  5. Lebih mudah melalukan lobi dalam bisnis.
  6. Tidak mudah di sepelekan atau di rendahkan orang.
  7. Terlihat menarik bahkan bagi orang asing yang baru bertemu sekalipun.
  Jika berminat mengambil ijazah keilmuannya hubungi saya di nomor 082274820840

 10. Maaf ya… Abdul.. Kok promosi sih bang.. Klo emang di ijasahkan ikhlasaja di posting gk usah pake hubungi telp sgala.. Ntar pake mahar lg… Maaf sbelumnya krn ini forum brbagi.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here